divendres, 6 d’agost del 2010

EXCURSIÓ A SANT CEBRIÀ DE LLEDÓ (Els Metges)


Maria Jesús tot just arribada a Sant Cebrià de Lledó.
Els passat 6 d'agost, la colla de La Pera vàrem pujar a St. Cebrià de Lledò i allà sopàrem al restaurant "Els Metges", que és el mateix nom com es conèix l'indret. El paratge és extraordinari.

Des d'un trencall a ma esquerra, a la carretera GI-664 que mena de La Bisbal d'Empordà a Cassà de la Selva, després de deixar enrera Sant Sadurní de l'Heura, vàrem deixar els cotxes i agafàrem una pista de terra, en bon estat, que després de caminar 5 kilometres i mig en portà fins el nostre objectiu. Un cop a dalt es fa díficil imaginar-te el que diuen les dades de població del segle XIV que indica que cap el 1350 hi havien 259 habitant, aplegats en 19 focs, o sigui, habitatges. També es pot pujar amb cotxe fins a dalt de tot, però el passeig per les Gavarres bé paga la pena, tot i que es tracta d'una pujada continuada, amb pocs trossos planers, del 7 ó 8% de pendent.

Nosaltres vàrem pujar al capvespre, en el moment que el sol, en el seu adéu, tenyia de foc el bosc de pins i alcines. Un cop a dalt de tot, es veu tota la plana al peu de la serralada, amb la ciutat bisbalenca a primer pla, la plana fins el mar i la platja gran de Pals besada per la mar que s'extén fins l'horitzó, amb un panoràmica que va des del Montgrí fins el cap de Begur.

Un cop instal·lats al restaurant, vàrem comprovar que es tracta d'un hostal de muntanya, amb bon producte, ben cuinat i preu raonable. Tot i tractar-se del sopar, jo em vaig "sacrificar" amb un plat de cargols a la llaminera i uns peus de porc a la brasa, amb la corresponent amanida, pa torrats, all i oli, i beguda. De postres, un mató de cabra amb mel que, segons ens va dir en Mon, que regenta l'establiment amb l'Anna, els hi fèia un mas del voltant. S'hi anèu, proveu-lo sense dubtar-ne pas. Pel que vaig veure, la fusta d'embotits, on cada comensal pren el tros de vianda que li en ve gust no desmereix la selecció. Ho vaig deixar per la propera vegada que els visiti.

A la sortida, la nit estalada i les llums dels massos i poblacions llunyanes van saludar-nos fins que agafàrem els cotxes per tornar a La Pera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada