dimecres, 18 d’agost del 2010

LUSOFONIES A TORROELLA DE MONTGRÍ

Francis Loque, Patricia Colaço,
Coco Fernández i David Tavares.
LUSOFONÍAS
La nit del dilluns 16 d'agost, el grup LUSOFONÍAS va omplir de música el pati de Can Quintana, on es celebra el cicle "VEUS DE LA MEDITERRÀNIA" que té lloc a Torroella de Montgrí.

Les seves cançons, algunes de diverses parts del món amb influències lusitanes i d'altres portugueses amb influències de la tradició musical i de ritmes d'altres països, van sonar durant l'hora llarga que va durar el concert.

Va ser un recorregut pels sons de Portugal, Cap Verd, Angola, Brasil, a ritme de "corredinho" (ball camperol portuguès), "semba", Fado i d'altres d'arrels popular. Van sonar cançons, entre d'altres, d' Amàlia Rodrígues, Cesaria Évora, Sara Tavares i no van faltar poemes musicats de Fernando Pessoa.

En definitiva, va ser una vetllada que, a més a més del seu propi encant, va ser un exercici de defensa de la diversitat i la pervivència del coneixement popular que s'ha forjat al llarg dels temps però que ha de renovar-se dia a dia si no vol morir. Un espectacle que ajuda a combatre la "pasteurització" cultural a la qual estem assistint.


diumenge, 15 d’agost del 2010

PASSEIG AL VOLTANT DEL LLAC DE BANYOLES

El diumenge 15 d'agost l'hem dedicat a fer el passeig que rodeja L'Estany de Banyoles. Una hora i mitja de caminada tranquila que, feta a primera hora del matí ens permet gaudir d'una llum evocadora, d'uns colors que obren els sentits i uns reflexos de serenor.

L'estany, amb el seu entorn, les plantes i els ànecs, les pesqueres més modernes i el romànic de Sta Maria de Porqueres, captiva.

En acabat, hem anat a esmorçar a Can Selvatà. Autèntic, bo i a preus que no t'indigesten el menjarA la brasa a disposició del client que ho volgui, et fas tu mateix allò que has escollit del buffet de viandes, així com la torrada i la ració d'all i oli. No crec que sigui l'últim cop que els visitem.




Àlbum de fotos de l'excursió al Llac de Banyoles.